Selja – Långlets IK

Selja och Långlet är två byar som ligger strax utanför Mora i Dalarna, där finns också en idrottsförening kallad SLIK
Sedan 1937 har Selja-Långlets Idrottsklubb idkat idrott, mestadels på en lite mer mortionsartad nivå. Lilla SLIK har ett brett idrottsutbud och har också fostrat många storheter. Vasaloppssegraren 1982, Lasse Frykberg, och SM-guldvinnaren i ishockey 1995 (med HV71), Hans Abrahamsson, är två av flera elitidrottare som börjat inom SLIK:s ramar.
Gott om aktiviteter bjuder klubben. Serietävlingar i terränglöpning och skidor finns på programmet och orientering, fotboll, ishockey och hockey-bockey har klubben idkat genom åren.

När någon idrottare velat tävla i större sammanhang har de utan minsta sura miner släppts till Mora. Inte minst till IFK Mora har SLIK goda relationer. Samarbete är det också om elljusspåret, där SLIK:s slinga går samman med spårsystemet i Hemus. Utöver elljusspår har SLIK också en utmärkt ishockeyplan, en nyrustad fotbollsplan samt ett gym i bygdegården.

Intäkterna hämtas mestadels från Vasaloppet med skötsel av Eldriskontrollen under vinter och sommarveckan. Ett litet överskott ger också SLIK-joggen, terränglöpningstävlingen som SLIK arrangerar varje sommar.